ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ 2023

Με την έναρξη του νέου έτους, 2023 από τη γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αισθανόμαστε την επιθυμία σαν φίλοι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού Λαγκαδά, να μοιραστούμε με όλους σας τα εξής.

Ψάλλαμε όλοι στα Θεοφάνεια ¨το Φως Σου Κύριε εσημειώθη εφ’ ημάς”. Θα πει κανείς: Ποιό φώς εσημειώθη; Εγώ δεν το έχω δει, πως ψάλω για κάτι που δεν είδα; Και που είναι αυτό το Φώς; Δυστυχώς, η καθημερινή εμπειρία το αντίθετο επιβεβαιώνει, όπως γράφτηκε και από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη “Οι άνθρωποι ηγάπησαν το σκότος μάλλον παρά το φως”. Σκοτάδι πηχτό στον κόσμο μας. Σκοτάδι στα έθνη, στις ανθρώπινες σχέσεις, στις ανθρώπινες ψυχές. Που να βρει σήμερα κανείς το Φώς του Χριστού;

Ζητούμε όλοι το ορατό αυτό σημείο, κάτι απτό, κατανοητό, κάτι χειροπιαστό. Ποιος θα μας συνδράμει σε αυτή την αναζήτηση; Ποιος θα μας οδηγήσει σε συνάντηση με το Φως της Βηθλεέμ, του Ιορδάνη, της Μεταμορφώσεως, της Ανάστασης;

Έρχεται μέσα από τα βάθη των αιώνων η απάντηση δια στόματος του Οσίου Πατρός ημών Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος: Φως των μοναχών είναι οι Άγγελοι και φως όλων των ανθρώπων η ζωή των μοναχών. Ό,τι γεννήθηκε εκ του κόσμου της αμαρτίας, ο Κύριος το κατατρόπωσε δια της Σταυρικής Του θυσίας και άνοιξε διάπλατα δια της Αναστάσεως Του αιώνια θύρα σωτηρίας. Στην θύρα αυτή πρώτοι τρέχουν να εισέλθουν με αποταγή οι μοναχοί. Πίσω τους, εμείς οι εν τω κόσμω, αλλά ουχί εκ του κόσμου.

Είναι μεγάλη ευλογία για όλους εμάς να συναναστρεφόμαστε με τους αδερφούς μας μοναχούς. Επιθυμούμε εκ καρδίας να τους ευχαριστήσουμε για την αγάπη, την φιλοξενία, τις προσευχές τους και για την πνευματική αυτή έμπνευση που το παράδειγμα της ζωής τους μας χαρίζει. Στην πνευματική ζωή έλεγε κάποιος η έμπνευση είναι το κινητήριο καύσιμο.

Ευχόμαστε ολοψύχως,

ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2023

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΣ

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Γένοιτο αμήν αδερφοί, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!